Weg was ze : zoektocht van een vader nadat zijn dochter geen uitweg meer zag - Santbergen, Kees, ....- (Kampen : Ten Have, 2009)
Mensen die iemand aan de dood verliezen, zijn overwegend lange tijd overgevoelig. Dat geldt zeker als iemand te maken krijgt met de suïcide van een geliefde. De vader die dit boek schrijft over het leven en de suïcide van zijn jonge dochter, geeft een duidelijk inzicht in de zwaarte van zo'n verlies. Het belangrijkste in dit boek is overigens de brief, die hij tegen het einde aan zijn overleden dochter schrijft. Hij vertelt daarin over zijn dilemma (het dilemma van veel ouders ten opzichte van hun adolescente kinderen: grote bezorgdheid en toch vrij willen laten). Hij ervaart de depressie, waarin zijn dochter telkens opnieuw terecht komt, doet wat hij kan om haar zijn liefde te tonen en haar te helpen, maar wil zich toch niet bemoeien met haar handelen en beslissingen. Dat resulteert in piekeren over schuldgevoelens. En tenslotte, na veel onderzoekingen, ontdekt hij dat ook de professionele hulpverleners heel wat fouten hebben gemaakt bij de begeleiding van zijn dochter. Een confronterend verhaal. © NBD Biblion
Een vader schrijft over het leven en de zelfdoding van zijn 21-jarige dochter en over het falen van de hulpverlening.
Keywords: Zelfmoord ; preventie