Weduwen : over leven na de dood van je man - Van Puymbroeck, Rik, ....- (Leuven : Van Halewyck, 2008)
‘Sterven is voor oude mensen. Daar denk je niet aan als je jong bent.' Fran was dertig toen ze weduwe werd, amper een maand nadat ze voor het eerst moeder was geworden. Ze is een van de twaalf weduwen die in dit boek vertellen over hun man en hoe het was om hem te verliezen. Door ouderdom, na een ongeval, door pech, ziekte of zelfmoord. Recent of al jaren geleden. De jongste is 35 en werd weduwe toen ze 27 was. De oudste is 88 en was 53 jaar getrouwd. Twaalf getuigenissen van vrouwen die plots alleen vielen, de droom om samen ouder te worden moesten opbergen en een nieuw leven opbouwden. Voorgoed alleen of aan de zijde van een nieuwe partner. Rik Van Puymbroeck tekende de verhalen sereen op, fotograaf Luc Daelemans maakte van de weduwes sprekende portretten.
Keywords: Weduwschap