Kind en verlies : omgaan met rouwende kinderen - Overduin, Carla, ....- (Maarsse : Elsevier Gezondheidszorg, 2009)
Na een korte introductie volgen negen hoofdstukken. Elk hoofdstuk begint met een leeftijdsaanduiding en met een anekdote over een of meer kinderen met een bepaald verlies, waarna de auteur het betreffende onderwerp beschrijft, grotendeels in de vorm van een interview met een expert. In elk hoofdstuk staan denkopdrachten, doe-opdrachten, tips voor professionals (met de achtergrond van de betreffende expert of organisatie) en een korte samenvatting. Aan de orde komen de volgende onderwerpen: rouw bij jongens en bij meisjes, bij kinderen en volwassenen; klein en groot verlies: echtscheiding, dood van een huisdier of dood van een opa. Verder: omgaan met diverse emoties van kinderen; ernstig ziek kind in de klas; ongeval en misdrijf, waarbij een kind omkomt; kinderen bij een uitvaart; rouw na zelfdoding van een nabij familielid; een sterfgeval in een kinderdagverblijf; riten, monumenten en andere activiteiten om herinneringen 'levend' te houden. Met een overzicht van literatuur en websites achterin. De auteur is journaliste/redactrice op het gebied van gezondheid(szorg) en kids. Met spiraalrug binnen de band; veel kleurenfoto's. Prachtig, praktisch en waardevol boek over verliesverwerking, voor (groot)ouders en professionals die leven en werken met kinderen van 0 tot 12 jaar. © NBD Biblion
Praktische gids voor ouders en professionele opvoeders om kinderen tot 12 jaar te helpen bij de verwerking van een sterfgeval of ander verlies.
Keywords: Rouwproces ; kinderen