Praktisch psychologisch onderzoek - Ekkel, Laurens, ....- (Amsterdam : Boom Onderwijs, 2006)
Dit is een studieboek voor hbo-studenten psychologie. Het geeft in kort bestek een overzicht van wat er komt kijken bij praktisch psychologisch onderzoek. Het boek bestaat uit vier delen. Het eerste deel is een introductie, het tweede beschrijft vier psychologische onderzoeksmethoden, het derde kijkt naar een aantal belangrijke gebieden waarop het onderzoek gericht kan zijn, zoals intelligentie en depressie; het laatste deel kijkt naar onderzoek bij mensen van verschillende leeftijden en bij mensen met relatieproblematiek. Elk deel bevat verschillende hoofdstukken en elk hoofdstuk wordt afgesloten met een serie vragen om de student zelf aan het werk en aan het denken te zetten. De auteur verwijst ook nog naar een website waarop een aantal relevante links naar tests op internet staan. Al met al is dit een eenvoudig, overzichtelijk handboek over psychologisch onderzoek voor de doelgroep van hbo-studenten psychologie en andere geïnteresseerden in de gezondheidszorg. © NBD Biblion
Keywords: Psychologisch onderzoek