Overwin je faalangst : met de R.E.T.-methode - Van Essen, Tanja, ....-; Schouwenburg, Henri C., ....- (Tielt : Lannoo, 2008)
Praktische gids om faalangst een halt toe te roepen Klamme handen tijdens het geven van een speech, hartkloppingen bij het afleggen van een examen, stress om naar het werk te vertrekken uit vrees een opdracht niet aan te kunnen... Faalangst blokkeert jong én oud. De auteurs vertrekken in dit boek vanuit hun jarenlange praktijkervaring met het geven van faalangstcursussen aan de Rijksuniversiteit Groningen, gebaseerd op de R.E.T.-methode ( rationeel-emotieve therapie). Hun praktische stappenplan met vele sprekende voorbeelden, oefeningen en adviezen is voor iedereen haalbaar. Klamme handen tijdens het geven van een speech, hartkloppingen bij het afleggen van een examen, stress om naar het werk te vertrekken uit angst een opdracht niet aan te kunnen... Faalangst blokkeert jong en oud. Maar waar komt faalangst vandaan? En wat kun je eraan doen? Dit boek legt op een heel toegankelijke manier uit wat faalangst precies inhoudt. Het reikt technieken aan die je stap voor stap op weg helpen om je faalangst te overwinnen. De auteurs baseren zich daarvoor op wetenschappelijke inzichten en bewezen effectieve methodes, onder meer uit de rationeel-emotieve therapie (R.E.T.). Het boek bevat bovendien een praktisch stappenplan, met vele sprekende voorbeelden, oefeningen en adviezen.
Keywords: Faalangst