Leven met een pestverleden - Deboutte, Gie, ....-; Schuerman, Els, ....-; Neuts, Monique, ....- (Leuven : CEGO, 2010)
‘Ik droom ervan eens een dag niet mezelf te moeten zijn.' – ‘We pakten een nerd vast, legden hem neer en knepen zijn keel dicht.' – ‘Mijn beeld van de speelplaats? Leraars die met een blinddoek rondliepen.' In Leven met een pestverleden getuigen slachtoffers én pestkoppen over hun schooltijd en de schade jaren later. Zeven verhalen die binnendringen. In een afzonderlijk hoofdstuk volgen deskundig commentaar en antwoorden op diverse vragen. Kunnen kleine kinderen zich inleven? Bestaan er vriendschappelijke relaties met een hoog pestgehalte? Welke kwaliteiten in opvoeding en onderwijs maken het verschil? Want je kunt meer dan toekijken. FOCUS is een reeks die de spotlights richt op actuele maatschappelijke fenomenen of problemen die zowel mensen binnen als buiten het onderwijs raken.
Keywords: Pesten