Jij mag niet meedoen! : agressie tussen kinderen anders bekeken - Michiels, Daisy, ....-; Kuppens, Sofie, ....-; Grietens, Hans, 1965- (Tielt : Lannoo, 2010)
De auteurs (een psychologe en twee orthopedagogen) hebben door onderzoek en praktijk een ruime ervaring met het fenomeen agressie tussen kinderen opgebouwd. Het hoofdthema van het boek is het op basis van een breed opgezet onderzoek analyseren en beschrijven van subtiele vormen van agressie als roddelen, uitsluiten en negeren, die zij van de term 'relationele agressie' voorzien. In vijf hoofdstukken worden de diverse verschijningsvormen van agressie beschreven, de verschillen van relationele agressie uit de doeken gedaan (onder meer sekse- en culturele verschillen). Tevens wordt de vraag opgeworpen naar het ontstaan van relationele agressie en de gevolgen ervan. Afsluitend geven de auteurs uitsluitsel over aanpak en preventie. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een samenvatting. De auteurs bewandelen op zich bekende paden, maar werpen een ander licht op kijken naar en het omgaan met agressie, waarmee ouders, opvoeders, begeleiders/hulpverleners en studenten zeker hun voordeel mee kunnen doen. Prettige lay-out. Bevat onder meer een literatuurlijst. © NBD Biblion
Analyse van allerlei subtiele vormen van agressie tussen kinderen, zoals roddelen, uitsluiten en negeren.
Keywords: Pesten