Het lukt toch niet ... : effectieve en praktische strategieën om negatief denken bij kinderen te verminderen - Chansky, Tamar, ....- (Amsterdam : Hogrefe, 2012)
Het lukt toch niet... Het zal nooit lukken... En het ligt aan mij... Een verontrustend groot aantal kinderen bekijkt zichzelf en de wereld met een negatieve bril. Ze blazen mislukkingen op en leggen de oorzaak bij zichzelf. Negatief denken is voor hen een gewoonte geworden. In 'Het lukt toch niet...' laat Tamar Chansky zien hoe negatief denken bij kinderen ontstaat en hoe je er samen mee aan de slag kunt. Met behulp van eenvoudige, maar zeer doeltreffende strategieën leren kinderen hun emotionele veerkracht te vergroten. Door een positievere denkwijze kunnen zij zich beter wapenen tegen negatieve gedachten en effectiever omgaan met teleurstelling, mislukking en frustratie. Vreemd genoeg is er tot op heden nog maar weinig aandacht voor negatief denken bij kinderen. Er is wel aandacht voor angst en depressie afzonderlijk, maar niet of nauwelijks voor deze verlammende mix van (faal)angst en depressie. "Het lukt toch niet..." is het eerste Nederlandstalige boek dat ouders, leerkrachten, psychologen en hulpverleners praktische handvatten biedt om negatief denken bij kinderen aan te pakken. "Elke ouder met een pessimistisch, negatief denkend kind moet dit boek lezen!" - Judith Beck, directeur van het Beck Institute for Cognitive Therapy and Research Tamar Chansky is een vooraanstaand expert op het gebied van kinderen en angststoornissen in de VS. Ze is oprichter en directeur van het Children's Center for OCD and Anxiety. Ze woont met haar man en dochters in Philadelphia.
Keywords: Faalangst