Andere wegen in jeugdzorg en onderwijs - Van der Ploeg, J. D. (Jan Dirk), 1927-; de Groot, R. (Roelof), 1942- (Rotterdam : Lemniscaat, 2005)
In dit boek komen een aantal benaderingswijzen aan bod die bij de hulpverlening aan kinderen met ontwikkelingsproblemen een rol kunnen spelen. Het zijn vooral alternatieve werkwijzen, methoden en opvattingen die binnen de gangbare hulpverlening nog weinig toepassing vinden. In het eerste deel worden drie algemene stromingen gepresenteerd: wat dienen we te verstaan onder NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren); een zeer kritische analyse van de rol van de Vrije School in het Nederlandse onderwijs en tot slot een beschrijving van de bioresonantietherapie, die het verstoorde elektromagnetisch evenwicht (en daarmee een verstoorde gezondheid) binnen de mens tracht te herstellen.
Keywords: Orthopedagogie