Buitengewoon, gespecialiseerd : onderwijs aan leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften - Casaer, Karel, ....- (Antwerpen : Garant, 2008)
Het onderwijs aan kinderen met speciale onderwijsbehoeften evolueert al enige tijd naar een meer inclusief stelsel. De overheid kiest meer en meer voor een beleid waarbij scholen uit het gewoon onderwijs gaandeweg meer middelen en kansen krijgen om competenties te ontwikkelen voor de opvang en begeleiding van kinderen met problemen, stoornissen of beperkingen bij het leren. Anderzijds blijft de overheid een netwerk van gespecialiseerde scholen erkennen en subsidiëren als alternatieve onderwijsvorm en als centrum van waaruit ondersteuning kan geboden worden voor het gewone onderwijs
Beschouwing over de vraag of het regulier onderwijs leerlingen uit het speciaal onderwijs les kan geven en welke speciale faciliteiten en experstise daarvoor nodig zijn.
Keywords: Buitengewoon onderwijs ; Vlaanderen