Spelend ontwikkelen : een inventarisatie van spelmogelijkheden en vormen van spelbegeleiding voor verstandelijk gehandicapten - Van Amelsvoort, Hilde, ....- (Assen : Koninklijke Van Gorcum, 2005)
Deze volledig herziene en geactualiseerde druk van de in 1985 verschenen uitgave 'Spel en speelgoed bij geestelijk gehandicapte kinderen' (door Ursula Scholten) vertaalt de uitwerkingen van de moderne kijk op het fenomeen 'verstandelijke handicap' op de 'spelhulpvraag' van deze doelgroep. Naast een theoretisch-beschrijvend gedeelte over begrippen(kaders), speltheorieën, spel- en belevingsniveaus en bijbehorende spelvormen, geeft deze uitgave voor de 'spelbegeleiding' binnen de zorg een praktijkkader. De nadruk ligt hierbij op de mogelijkheden van de doelgroep en een zo harmonisch mogelijke ontwikkeling en persoonlijkheidsvorming. Spelvormen, -methodes en -programma's worden vanuit toepassingsmogelijkheden beschreven. Echter, door een wat afstandelijke schrijfstijl zijn deze niet altijd zonder meer praktisch vertaalbaar. De lay-out spreekt niet echt aan. © NBD Biblion
Hilde van Amelsvoort, Nella Bolhuis, Margo Damhuis ; red. Ursula Scholten - Oorspr. verschenen o.d.t. Spel en speelgoed bij geestelijk gehandicapte kinderen
Keywords: Spelen ; mentaal gehandicapte kinderen