Slimme jongens : hoe hou je ze gemotiveerd ? - Kerr, Barbara A., ....-; Cohn, Sanford J., ....- (Assen : Koninklijke Van Gorcum, 2009)
Mede omdat er al veel onderzoek is gedaan naar de veranderende rollen van meisjes en vrouwen, maar weinig over jongens en mannen, besloten twee Amerikaanse onderzoekers onderzoek te doen naar de unieke behoeftes van hoogbegaafde jongens. Dit boek vormt hun verslag, waarbij door de vertalers geen 'vertaling' is gemaakt naar de Nederlandse situatie. Aan de orde komen onder andere de relatie tussen hoogbegaafdheid en de rol van de man in de samenleving, de verschillende ontwikkelingsfasen van begaafde jongens, de invloed van hoogbegaafdheid op school en de rol van de ouders bij de opvoeding. Het verslag kent veel jargon en louter tekst (met veel voorbeelden uit de praktijk), maar is desalniettemin goed en prettig leesbaar voor de doelgroep: de coördinator hoogbegaafdheid op scholen voor primair en voortgezet onderwijs, maar ook ouders van hoogbegaafde jongens kunnen dit boek lezen. Met een literatuuropgave met louter Engelstalige titels. © NBD Biblion
Verslag van een onderzoek naar de specifieke behoeftes van hoogbegaafde jongens qua onderwijs en opvoeding.
Keywords: Hoogbegaafdheid