Slimmer dan je ouders - Daeter, Ben, ....- (Assen : Koninklijke Van Gorcum, 2014)
Kinderen die slimmer zijn dan hun ouders kunnen te maken krijgen met verschillende problemen. In dit boek wordt aandacht besteed aan vier groepen kinderen: kinderen die wellicht vanwege een jongere generatie slimmer zijn dan hun ouders, hoogbegaafde kinderen, kinderen die ouders hebben met een verstandelijke beperking en slimme kinderen die door hun omgeving nauwelijks gestimuleerd worden. De achtergrondinformatie wordt soms op een interviewachtige wijze gepresenteerd door experts. Aangrijpend zijn vooral de levensverhalen van kinderen van de besproken groepen. De hoofdstukken eindigen met stellingen die uitnodigen tot een professionele dialoog tussen de doelgroepleden. Dat zijn vooral de professionals op de (basis)scholen waar deze kinderen zitten, maar ook studenten pabo en ouders kunnen veel interessante informatie opdoen. De bijbehorende website is (nog?) weinig uitnodigend en bijna leeg, maar betrokkenen kunnen daar hun informatie kwijt en delen. Een sober uitgevoerd boek over een interessant onderwerp waar nog weinig over geschreven is. © NBD Biblion
Problemen in de opvoeding, begeleiding en het (basis)onderwijs van kinderen die om uiteenlopende redenen slimmer zijn dan hun ouders.
Keywords: Hoogbegaafdheid