Attent op talent : omgaan met hoogbegaafdheid in het basisonderwijs - Van Gerven, Eleonoor, ....- (Utrecht : Lemma, 2004)
In het basisonderwijs besteden steeds meer scholen aandacht aan hoogbegaafde leerlingen. In dit boek staan vijf artikelen rond dit thema, geschreven door verschillende auteurs. Men gaat in op het opzetten van schoolbeleid en het schrijven van een beleidsplan voor hoogbegaafden, hoe men op een gestructureerde manier met de doelgroep om kan gaan, hoe met onderpresterende hoogbegaafden omgegaan kan worden en met hoogbegaafden die ook een leer-/gedragsstoornis hebben. Het taalgebruik is niet moeilijk en de hoofdstukken bevatten veel praktijkervaringen. Doelgroep is het team van de basisschool dat gestructureerder, beleidsmatiger met deze problematiek om wil gaan. Maar ook voor ouders biedt dit eenvoudig uitgevoerde boek veel herkenning en achtergrondinformatie. © NBD Biblion
Keywords: Hoogbegaafde kinderen ; onderwijs