Een kind met mogelijkheden - Ponsioen, Albert, ....-; Pellini, Daan, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2010)
Dit boek gaat over kinderen met een beperking die moeilijk in een hokje zijn te stoppen en daardoor de kans lopen om niet adequaat te worden geholpen. Deze kinderen worden vaak met verschillende namen aangeduid als: MBD (minimum brain disfunction), zwakbegaafd, LVG (licht verstandelijk gehandicapt), LVB (licht verstandelijk beperkt) enzovoort. Opvallend is het feit dat hierbij altijd de nadruk op het niet-functionerende deel wordt gelegd. In dit boekje wil men het vanuit een andere kant bekijken. Het boekje is mede geschreven door een hulpvrager. In het eerste deel schrijft de hulpverlener, in het tweede deel komt de hulpvrager zelf aan het woord. Het boek is verdeeld in hoofdstukken met paragraafverdeling. Er is gebruik gemaakt van verschillende kleuren inkt. In het boek zijn tabellen en tekeningen te vinden. Albert Ponsioen is klinisch neuropsycholoog. Daan Pellini is al meer dan 25 jaar ervaringsdeskundige; hij woont en werkt al ruim tien jaar begeleid zelfstandig. Voor opvoeders, verzorgers en begeleiders van kinderen met een dergelijke beperking. Met een adreslijst, literatuurlijst en register. © NBD Biblion
Pleidooi voor maatwerk in de opvoeding van en zorg voor kinderen met een lichte verstandelijke beperking.
Keywords: Mentaal gehandicapte kinderen -- Hulpverlening