Handboek volleybal - Blok, Henk, ....- (Zeist : Dijkstra, 1988)
Spelregels en opvattingen over technische en tactische aspecten van het volleybal zijn steeds aan verandering onderhevig. De resultaten van het nationale volleybalteam dragen bij tot een toenemende belangstelling voor de volleybalsport en de hierin optredende nieuwe ontwikkelingen. Naast een groot aantal ongewijzigde hoofdstukken, is de uitbreiding in deze nieuwe druk met name te vinden in de onderdelen aanvals- en verdedigingsstrategie, waarin nieuwe ontwikkelingen in het topvolleybal op de voet gevolgd worden. Het aantal foto's ter verduidelijking van de tekst is uitgebreid, alsmede de referentielijst die is bijgewerkt tot 1986. De zesde druk is, evenals de vorige uitgaven, een volledig standaardwerk voor het geven van onderricht in de volleybalsport. De zesde druk is door een overzichtelijke indeling prettig leesbaar geworden en de uitbreiding is relevant voor diegenen die de nieuwe ontwikkelingen in de volleybalsport op de voet willen blijven volgen. © NBD Biblion
Gedetailleerd handboek voor trainers, instructeurs en leraren lichamelijke opvoeding.
Keywords: Volleybal