Honderd dansspelen - Rooyackers, Paul, 1951- (Katwijk : Panta Rhei, 2004)
Dansexpressie, ook dansimprovisatie en dansspel genoemd, is een dansgenre waarbij tijdens een les creativiteit in dans wordt ontwikkeld. Paul Rooyackers is een ervaren dansexpressiedocent, die honderd dansspelen heeft beschreven voor groepen amateurdansers vanaf vier jaar. Het boekje is niet alleen geschikt voor dansdocenten, maar ook voor docenten in het basisonderwijs, sociaal-cultureel werkers in het jeugdwerk en creatief therapeuten in de gezondheidszorg. In het korte eerste gedeelte wordt algemene informatie gegeven over lesgeven in dansspel. In het tweede gedeelte worden de dansspelletjes beschreven. Ze zijn ingedeeld in elf categoriee͏̈n: kennismakingsdansen, dansen met je handen, ontmoetingsdansen, samenwerkingsdansen, dansen met materiaal, verbeeldingsdansen, muzikale dansspelen, feestdansen en concentratiedansen. De dansspelen zijn gei͏̈llustreerd met vrolijke tekeningen en worden helder en stimulerend beschreven. © NBD Biblion
Beschrijving van honderd speelse oefeningen voor dansexpressie voor groepen amateurdansers vanaf 4 jaar.
Keywords: Dansexpressie