Twee maten rust : antiagressie en relaxatie met muziek en beweging - Flameng, Kris, ....- (Sint-Niklaas : Abimo, 2014)
Deze rijk geïllustreerde, didactisch verantwoorde en gevarieerde uitgave omvat een boek inclusief cd (ruim 72 minuten) over het voorkomen en afleiden van agressie bij kinderen door middel van oefeningen met muziek, beweging en/of relaxatie. De Belgische auteur is leerkracht muzische vorming, muziektherapeut en coördinator. Hij coördineerde dit project over het voorkomen en begeleiden van agressieve situaties en gedragingen bij kinderen tot en met groep 8. De doelgroep zijn verschillende leerkrachten in verschillende situaties/instituties, van school tot en met clubhuis. De eerste twee hoofdstukken bevatten theorie over agressie, kinderen met probleemgedrag en relaxatie, muziek, bewegen en masseren. In het omvangrijkste derde deel wordt dat praktisch toegepast, waarna het slotdeel het geluidsmateriaal bespreekt (bruikbare cd's/de cd bij het boek). Veel van de voorgestelde oefeningen kunnen in de vorm van (muziek)therapie aangeboden worden, individueel of groepsmatig. Kleurenfoto's en -tekeningen, aparte tekstkaders, oefen- en trackaanduiding en uitgeschreven liedjes versterken de actuele boodschap. © NBD Biblion
Handleiding met cd voor onderwijzers en anderen die met kinderen werken, over het voorkomen en afleiden van agressie bij kinderen tot en met groep 8 (ca. 11 jaar) door middel van oefeningen met muziek, beweging en/of relaxatie.
Keywords: Bewegingstherapie ; kinderen