Bijzondere broers en zussen : verhalen en tips voor broers en zussen van kinderen met een handicap of ernstige ziekte - Hames, Annette, ....-; McCaffrey, Monica, ....- ([s.l.] : Niño, 2006)
Kinderen die een broer of zus met een beperking of ernstige ziekte hebben, voelen zich vaak onbegrepen. Alle aandacht gaat naar hun broer of zus. In dit boek zijn verhalen verzameld van kinderen van verschillende leeftijden (van 3,5 tot 19 jaar) die ook in zo'n situatie verkeren. In eenvoudige taal wordt uitgelegd wat bepaalde aandoeningen inhouden, hoe je hier je broer of zus in kan ondersteunen en tips over hoe je hier zelf het beste mee om kan gaan. De verhalen zijn ingedeeld op leeftijd. Sobere vormgeving in paarse druk, waarbij alleen gebruik is gemaakt van kaders. Illustraties zijn er niet. Achter in het boek staat een verklarende woordenlijst; ziektes worden hier kort en in simpel taalgebruik omschreven. Bevat een lijst met instanties waar meer informatie kan worden opgevraagd, en lotgenoten-websites. Voor kinderen die een broer of zus hebben met een handicap of ernstige ziekte. Onder begeleiding van hun ouders kunnen zij meer inzicht krijgen in de beperking van hun broer of zus. Dit is een van de weinige boeken over dit thema. © NBD Biblion
Keywords: Gehandicapten