Ups & downs : mag het een chromosoom meer zijn? - Renooij, Bernard, ....-; Renooij, Aukje, ....- (Utrecht : Voorhoeve, 2013)
Na twaalf jaar gewacht te hebben op een zwangerschap, zijn de ouders van Bernd heel blij als hij geboren wordt. Er is echter veel onbegrip bij specialisten over hun zekerheid om na prenatale diagnostiek door te gaan met de zwangerschap. Acht keer moeten ze zich verantwoorden bij specialisten die hun de komst van de baby met het geconstateerde syndroom van Down afraden. Het is een open en eerlijke verslag geworden vanuit hun gelovige gedachtegoed dat haaks staat op de opvattingen van de huidige maatschappij, waarin zoveel dingen voor verbetering vatbaar of perfect moeten zijn. Bernard en Aukje Renooij zijn de ouders en de auteurs van dit boekje. Dagboekaantekeningen worden afgewisseld met de verslaglegging van ondersteunende begeleiders in hun zorg rondom Bernd. Een mooi verslag dat zeer goed de moeiten van de confrontatie met deze problematiek van de ouders weerspiegelt in de wereld anno 2013. Het voorwoord is geschreven door Wim Grandia, predikant en zelf vader van een dochter met het syndroom van Down. Met een fotokatern. © NBD Biblion
Ervaringsverhaal van ouders met een kind met het syndroom van Down.
Keywords: Downsyndroom