Lessen van mijn dochter - Evans, Kathy, ....- (Vianen : The House of Books, 2008)
De auteur is journaliste en woont met haar gezin in Ierland. Zij en haar partner Conor willen graag naast hun twee dochters nog een derde kind. Na veel moeite om zwanger te worden, krijgt Kathy op haar vijfendertigste een dochter: Caoimhe (spreek uit als Kieva). Alles lijkt in orde; echter, de volgende dag krijgen de ouders te horen dat hun dochter het syndroom van Down heeft. In dit eerlijke en indrukwekkende persoonlijk levensverhaal worden de gevoelens van woede, verdriet en schuld beschreven: 'Als ik nu naar haar kijk, kan ik alleen maar tekortkomingen zien…' De impact voor gezin en familie en de relatie met de buitenwereld is enorm. Uiteindelijk is er toch een begin van acceptatie en de ontdekking dat ware liefde schuil gaat in de schaduwen van onverwachte plaatsen: 'We zijn gezegend, Caoimhe en ik.' Een authentiek, qua schrijfstijl en inhoud goed toegankelijk, aangrijpend relaas. Geschikt voor een breed (in het ouderschap van een kind met het Downsyndroom geïnteresseerd) publiek. © NBD Biblion
Persoonlijk levensverhaal van een vrouw die op haar vijfendertigste een dochter kreeg met het syndroom van Down.
Keywords: Downsyndroom