Hoezo Down? : pubers met Down over hun leven - Van den Kommer, Caroline, ....- (Houten : Spectrum, 2011)
Dit sprankelende kijk- en leesboek geeft een indruk van het puberleven van tien jongeren met een Downsyndroom. Ondersteund door leuke foto's (in kleur en zwart-wit) vertellen zij over hun wensen, dromen, activiteiten en hun liefdes. Nina is 18 jaar en haar vriendje heet Matthijs. Zij houdt heel erg van 'Het huis van Anubis'. Kevin is 17 jaar. Hij interesseert zich voor het oude Egypte en heeft er zelfs al een spreekbeurt over gehouden. De 23-jarige Lize is verloofd met Tobi. Over zichzelf zegt zij: 'Ik ben mooi, lief en zacht. Tobi is dol op me.' Het boek werd gemaakt door een communicatieadviseur, een fotografe en een vader van een dochter met Down. Er komen nadrukkelijk ook de ouders van de geïnterviewde pubers en hun broers of zussen aan bod. Tevens bevat de uitgave themapagina's (met een 'doe-opdracht') over bijvoorbeeld kunst, school, vriendschap en liefde en toekomst. Zorgvuldig en aansprekend uitgegeven. Het vrij grote, bijna vierkante, boek geeft een eerlijk en authentiek beeld van pubers met Down. Het richt zich op een breed publiek vanaf ca. 15 jaar. © NBD Biblion
Tien jongeren met het Downsyndroom vertellen over hun leven. Met foto's van Eva Snoijink en tekeningen in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 15 jaar.
Keywords: Downsyndroom