Gewoon een huis in autismeland - Lauwers, Chris, ....- (Berchem : EPO, 2010)
Het autobiografische verhaal van een moeder over de puberteit van haar autistische zoon, het zelfstandig leesbare vervolg op 'Gewoon een jongen met autisme' (2004)*. Na een korte samenvatting hiervan zien we zijn strijd om zo gewoon mogelijk te leven en het zich afzetten tegen alles wat naar autisme zweemt. En we zien haar strijd om erkenning bij behandelaars en instanties, soms tot rechtszaken toe! Enerzijds wil zij dat hij zo normaal mogelijk leeft, anderzijds vecht ze voor begrip dat hij echt anders is, en dat hij dus bijvoorbeeld recht heeft op subsidies. De schrijfster is freelance actief bij tijdschriften en organisaties betreffende autisme in Vlaanderen. Het boek is zeer leerrijk voor ieder die met autisme te maken heeft. © NBD Biblion
Vervolg op: Gewoon een jongen met autisme
Keywords: Autisme ; jongeren