Autisme en verstandelijke beperking in de leefgroep : wat kan ik doen? : 33 vragen en antwoorden - Degrieck, Steven, ....- (Leuven : LannooCampus, 2014)
Een boek voor groepswerkers die in leefgroepen mensen met autisme en een verstandelijke beperking begeleiden en voor specialisten zoals psychologen, orthopedagogen, logopedisten en ergotherapeuten. In het boek behandelt de auteur 33 vragen over het gedrag van autisten met een verstandelijke beperking waar begeleiders in hun werk tegenaan lopen. Het is een beknopt en duidelijk boek. De auteur pretendeert niet een 'handboek' geschreven te hebben. Zijn bedoeling is begeleiders op weg te helpen met de belangrijkste informatie en hij geeft bij diverse vragen ook aan in welk boek dieper op de kwestie wordt ingegaan. De 33 vragen gaan allemaal over allerlei dagelijkse situaties zoals maaltijden, vrije tijd, routines, rigiditeit, probleemgedrag en interacties met andere bewoners. De auteur werkt bij Autisme Centraal, een kennis- en ondersteuningscentrum voor autisme in België, en is opleider en begeleider van professionals die werken met autistische mensen. Hij heeft al eerder boeken geschreven over autisme. © NBD Biblion
Hoe ga je om met patiënten met autisme of een verstandelijke beperking? Kunnen we nog uitstapjes maken? Mag hij altijd dezelfde puzzel maken? Wat kan ik doen als hij zichzelf verwondt? 33 vragen over alledaagse zaken als voeding en vrije tijd.
Keywords: Mentaal gehandicapten -- Hulpverlening