Altijd is altijd : leven en dood van een jongen met autisme en een schisis - Isarin, Jet, 1958- (Amsterdam : Thoeris, 2010)
De moeder van David beschrijft het leven van haar zoon, die geboren werd met een schisis (gespleten lip, kaak en gehemelte) en een autistische stoornis. Het indrukwekkende relaas van de alleen opvoedende moeder van twee kinderen bestaat uit drie chronologisch opgebouwde delen. Door de ontluisterende ervaringen met de medische wereld (David moet diverse operaties ondergaan) ontwikkelt zij zich tot een 'lastige moeder'. In de loop der jaren komen problemen met het onderwijs erbij en diverse deskundigen met hun vaak tegenstrijdige adviezen passeren de revue. Wanhoop, pijn maar ook vreugde en blijdschap wisselen elkaar af. Het maken van contacten en vriendschappen is voor David zeer moeilijk - terwijl hij hunkert naar vriendschap en liefde. Hij wordt gepest en genegeerd en raakt in een diepe identiteitscrisis. Kort voor zijn zestiende verjaardag pleegt David zelfmoord. Een indrukwekkend en uiterst confronterend relaas van een zoektocht door het zorglandschap. Bevat een katern met kleurenfoto's. Geschikt voor een breed publiek. De omvang van het boek en de kleine druk beperken de lezerskring enigszins. © NBD Biblion
Autobiografisch relaas van de moeder van een zoon die geboren werd met een schisis (gespleten lip, kaak en gehemelte) en een autistische stoornis.
Keywords: Autisme - Hazenlip