In de coulissen : leven met een autistisch gezin - Witvrouwen, Lea, ....-; Haverans, Caroline, ....- (Antwerpen : Vrijdag, 2012)
Tim en Bert zijn de inmiddels volwassen zonen van de Vlaamse actrice Lea Witvrouwen. Op liefdevolle en voor ouders/familie van mensen met autisme zeer herkenbare wijze beschrijft zij haar gezinsleven, waarin het gedrag en het karakter van haar zoons steeds meer vraagtekens opwerpen en ten slotte de diagnose 'autisme' (eigenlijk: autismespectrumstoornis) mogelijke nieuwe wegen voor begeleiding opent. De zorg voor haar zoons, de vervreemding van haar (eveneens autistische) echtgenoot en de wereld van toneel en film (Lea speelt een hoofdrol in de bekende serie 'Benidorm Bastards') vormen de gespleten werelden van de auteur. Na de scheiding blijft Lea Tim en Bert begeleiden, terwijl hun tekorten op de gebieden van sociale interactie, communicatie en verbeelding telkens weer voor grote problemen zorgen. Met enige vrees vraagt zij zich af wie en op welke wijze haar zoons als bejaarden ter zijde zullen staan. De schrijf- en belevingsstijl ademt de Vlaamse sfeer. Bevat informatie over autisme en hulpverlening. © NBD Biblion
De Vlaamse actrice beschrijft haar leven met twee inmiddels volwassen autistische zoons en een ook licht autistische echtgenoot. - Aspergersyndroom
Keywords: Autisme