Harry's boek : een zoon met autisme - Benning, Lefert, ....- (Antwerpen : Cyclus, 2009)
Ruim veertig jaar na de eerste feiten beschrijft de auteur het wel en vooral wee bij het vinden van een geschikte opvang en begeleiding van zijn zoon, later gediagnosticeerd als autist. Het is het reeds vaker beschreven verhaal van de onzekerheid, de hoop en ontgoocheling, de nieuwe hoop en de nieuwe ontgoocheling. Het is het verhaal van het doorzettingsvermogen van de ouders en de veerkracht van hun zoon om zich aan te passen aan nieuwe begeleiders, nieuwe woonomgevingen en nieuwe experimenten. Het boek is daarom ook een herkenbare afspiegeling van de mogelijkheden, maar ook de beperkingen gedurende de voorbije veertig jaar in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en met name in de intramurale zorg. Het is geen uniek verhaal, maar kan troostend werken voor ouders in vergelijkbare situaties. Uiteindelijk wint de kleinschalige woonvorm. © NBD Biblion
Autobiografisch verslag van de zoektocht van twee ouders naar een geschikte woonomgeving voor hun autistische zoon.
Keywords: Autisme