Een Asperger-relatie - Slater-Walker, Gisela, ....-; Vhristopher Slater-Walker, ....- (Amsterdam : Nieuwezijds, 2009)
Chris krijgt, drie jaar nadat hij is getrouwd met Gisela, te horen dat hij aan het Asperger-syndroom lijdt. In dit boek geven beiden hun beleving van hun 'Asperger-huwelijk' weer. Het is het eerste boek waarin een geslaagd huwelijk vanuit het gezichtspunt van beide partners wordt bekeken, zegt Tony Attwood in de inleiding. Chris en Gisela vertellen om beurten hun ervaringen. Een Asperger-relatie is niet geschreven voor een speciaal publiek en handelt over relaties, de diagnose Asperger, communicatie, samen leven, ouderschap, sociaal leven, en de toekomst. Onomwonden vertellen zij hoe ze zich voelen en hoe ze de andere partner bekijken.
Persoonlijk relaas van een echtpaar waarvan de man lijdt aan het syndroom van Asperger, een milde vorm van autisme.
Keywords: Autisme