10 dingen die je zou moeten weten over : kinderen met autisme - Notbohm, Ellen, ....- (Huizen : Pica, 2007)
Ouders kiezen niet voor een kind met autisme; het kind evenmin. Toch blijkt dat het opvoedingsproces zowel voor ouders als kind een pijnlijk en moeizaam proces is. Over autisme is al veel geschreven, ook in de Nederlandse taal. Het aparte van dit oorspronkelijk Engelstalig boekje is dat het geschreven is in tien gemakkelijk te lezen hoofdstukken, waarbij telkens een belangrijk aspect (lees: advies) wordt gegeven dat moet leiden naar een optimale omgang met kinderen met autisme. Deze leven in een zeer concrete wereld met veel herhalingen, veel gewoonten, weinig taalnuances, aparte en indirecte sociale contracten. Hoop en wanhoop liggen soms heel dicht bij elkaar in deze ontmoetingen. Bestemd voor een breed publiek. © NBD Biblion
Adviezen voor een minder krampachtige omgang tussen volwassenen en kinderen met autisme.
Keywords: Autisme -- Kinderen