Studeren met autisme : hoe werkt dat? - Stil, Katja, ....-; Castricum Renske, ....- (Amsterdam : SWP, 2010)
Een buitengewoon handige hulpgids over allerhande thema's die aan de orde kunnen komen bij het gaan studeren met autisme. Het boek is vooral gericht op jongeren met autisme of AD(H)D; ouders kunnen door deze gids op veel door hen gestelde vragen antwoorden vinden. Elk hoofdstuk bevat informatie over stappenplannen die je moet maken als je gaat studeren. Er zijn tips die met een bepaald symbooltje staan aangegeven. Bijzonder verhelderend werken de ervaringsverhalen van studenten en hun begeleiders in bijna elk hoofdstuk. Het wordt de lezer gemakkelijk gemaakt zich snel te oriënteren in deze gids. De informatie die wordt gegeven, is kort en duidelijk, geen overbodige verhalen, wel zinvolle illustraties. Elk onderwerp van belang wordt omkaderd aangemerkt. In de schoolwerelden van het mbo/hbo of universiteit gelden veel technische termen; die worden in de teksten goed uitgelegd. Dikwijls wordt verwezen voor nadere informatie naar Google. Een manco in deze hulpgids is het ontbreken van korte en relevante informatie over het autisme, de specifieke voorzieningen die soms nodig zijn. Zijdelings wordt daarover slechts gesproken. Verder een handige studiegids voor jongeren vanaf ca. 16 jaar. © NBD Biblion
Gids voor studenten met autisme of AD(H)D in het mbo, hbo en wo. Met ervaringsverhalen, stappenplannen en illustraties. Vanaf ca. 16 jaar.