Weet jij wat autisme is? : leer alles over kinderen met autisme - Sabin, Ellen, ....-; Kerren, Barbas, ....- (Huizen : Pica, 2010)
Dit praktische doe-boekje is bedoeld om kinderen meer begrip te laten krijgen voor anderen. En dan met name voor kinderen met een stoornis uit het autisme spectrum. In het begin van het boekje wordt uitgelegd hoe het boek is opgebouwd. Met behulp van allerlei speelse manieren, zoals het beantwoorden van vragen, het schrijven van een verhaal en het uitvoeren van bepaalde oefeningen, wordt autisme uitgelegd. In de speelse, ruime lay-out is gebruik gemaakt van vele kleuren, verschillende (duidelijke) lettertypen en leuke gekleurde tekeningen. Het geheel ziet er aantrekkelijk en overzichtelijk uit. In het begin vind je een duidelijke inhoudsopgave. Achterin zijn vijf lege bladzijden beschikbaar, die het kind zelf kan invullen. Het boek is geschikt voor klassikaal gebruik, maar kan ook individueel (met wat hulp) worden gelezen. Het is geschikt voor kinderen van ongeveer 8 jaar. De schrijfster heeft zich wereldwijd als deskundige op het gebied van de gezondheidszorg ingezet. Voor begeleiders zijn lesideeën gratis te downloaden van 'www.uitgeverijpica.nl/autisme'. Het handelsexemplaar heeft een spiraal*. © NBD Biblion
Wat is autisme, waarom lijken kinderen anders die dat hebben en hoe kun je ze helpen? Doe-boekje met vragen, oefeningen en gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 8 jaar.
Keywords: Autisme -- Kinderen