Autisme in het voortgezet onderwijs - De Bruin, Colette, ....- (Antwerpen : Garant, 2006)
In dit boek wordt de omgang met autistische leerlingen uit het secundair onderwijs bekeken vanuit praktische, theoretische en ethische invalshoek. Zo betoogt Colette De Bruin dat leerkrachten met een "autibril" naar hun leerlingen moeten kijken; wie dat kan zal moeten toegeven dat deze leerlingen niet anders kunnen, dat hun gedrag geen onwil is. Norbert Groot en Carlo Leget wijzen er op dat een autist een egoïstische inborst heeft, tegen wil en dank. Zij pleiten voor een "plaatsvervangende empathie" als basis voor een goede zorgverlening. Peter Van Vugt plaatst autisme in een schoolcontext.
Keywords: Autisme -- Kinderen