De autistengroep : een praktische handleiding voor het opzetten van en het werken in een autistengroep - Boerstra, Henk, ....- (Antwerpen : Garant, 2007)
Wie met een groep kinderen met autisme en/of een verstandelijke handicap werkt, moet zich heel wat praktische vragen stellen. Dit boek van Henk Boerstra bevat geen theoretische inzichten, maar wil vooral praktische handvatten aanreiken voor de begeleiding van een autistengroep. In een vijftiental hoofdstukken wordt dieper ingegaan op concrete onderwerpen als de groepssamenstelling, de broodnodige continuïteit, de werkplek, het dagprogramma, de inrichting van de ruimte, de uitwisseling met de thuissituatie, de professionalisering etc. Overal krijg je concrete informatie over hoe je te werk kunt gaan en er zijn zelfs verkoopadressen voor benodigd materiaal opgenomen. Het dunne boekje bevat enkele zwart-witfoto's die de praktijk goed illustreren en is geschreven in een duidelijke en vlotte taal. De uitgave is ook functioneel vormgegeven, met onder meer praktijkvoorbeelden in een ander lettertype en voorbeelden in kaders. Dit boek is vooral geschikt voor mensen die professioneel bezig zijn met het begeleiden van een autistengroep en kan daarnaast ook bijvoorbeeld dienen voor studenten ter voorbereiding van een stage. © NBD Biblion
Praktische gids voor de opvang van kinderen met autisme en/of een verstandelijke handicap.
Keywords: Autisme -- Kinderen