Van hier tot aan de maan en terug : autisme in het gewone gezinsleven - Boon, Eva-Rita, ....- (Antwerpen : Houtekiet, 2014)
Een druk bezette jonge vrouw wordt voor de derde keer moeder en moet keuzes maken. Ondanks een perfecte zwangerschap blijkt na twee jaar van toenemende twijfels dat de jongste autistisch is en tegelijk aangeboren onhandig in zijn dagelijkse vaardigheden. De oudste kinderen verwensen hem regelmatig naar de maan, maar door zijn typische maar soms on-logische redeneertrant verwerft de Benjamin van het gezin zijn eigen plekje in het gezin, hoewel dit behoorlijk veel manoeuvreren vergt van de overige gezinsleden. Uiteindelijk weet deze Vlaamse moeder zoals haar vele Nederlandse collega's een broos evenwicht te bereiken. Vlot lezend autobiografisch verhaal waarin haar autistisch zoontje de hoofdrol vertolkt. Voor een breed publiek. © NBD Biblion
Autobiografisch relaas van een Vlaamse moeder die een balans probeert te vinden tussen werk en gezin, terwijl haar jongste zoon autistisch blijkt te zijn.
Keywords: Autisme