Zoon met een gebruiksaanwijzing : over mijn kleuter met autisme - Van der Linden, Eva, ....- (Antwerpen : Houtekiet, 2012)
Het dagelijkse leven van een moeder met een autistische kleuter Autisme is hip. Net zoals ADHD is het een etiket dat steeds meer kinderen wordt opgekleefd. Een modeverschijnsel dat ook wel weer overwaait? Neen. Autisme is een harde realiteit voor mensen die er dagelijks mee geconfronteerd worden. En neen, het waait niet over. Het is er voor het leven. Eva Van der Linden heeft een vijfjarige zoon met autisme. Al komt hij vaak heel normaal over, toch kwam deze diagnose voor zijn naaste omgeving niet onverwacht. Zijn sterke voorkeur voor structuur en vaste rituelen, zijn grote drang naar controle, zijn sociale onbeholpenheid en zijn onvermogen om eenvoudige situaties helemaal correct in te schatten maken hem deels tot wie hij is. Maar verder is hij ook heel lief, nieuwsgierig, verstandig, grappig en kan hij o zo creatief uit de hoek komen. Zoon met een gebruiksaanwijzing laat je aan de hand van een greep treffende anekdotes uit het dagelijkse leven begrijpen wat een gewoon autistisch kind zo buitengewoon maakt. Met een lach en een traan ervaar je van heel dichtbij dat autisme meer is dan een modegril. http://www.houtekiet.com/boeken/p/detail/zoon-met-een-gebruiksaanwijzing
Keywords: Autisme -- Kinderen