Ik en autisme : thuis en op school - van Kordelaar, Nathalie, 1979-; Zwaan, Mirjam, ....-; Delfos, Martine (Martine France), 1947- (Amsterdam : Niño, 2009)
Met als uitgangspunt dat autisme zich bij iedereen op een andere manier uit, hebben de auteurs, orthopedagogen, een boek ontwikkeld dat de doelgroep (kinderen met een stoornis uit het autistische spectrum, zoals PDD-NOS en asperger) aanzet om aan anderen duidelijk te maken wat de stoornis inhoudt, maar ook om zichzelf beter te leren kennen. Op basis van eenvoudige pictogrammen worden aanwijzingen gegeven voor diverse (invul)oefeningen: benoemen van sterke kanten en interesses, sociale en communicatieve aspecten enzovoort. De teksten zijn eenvoudig, op het kind gericht en gedrukt in een grote letter. Kinderen kunnen de oefeningen ook samen met een (volwassen) meelezer doen. Achterin het boek bevinden zich drie pagina's met instructies voor meelezers. Nadeel van dit eenvoudig uitgevoerde, praktisch ingestelde boek is dat het om een werkboek gaat waar de gebruiker foto's in moet plakken, hokjes moet aankruisen, oefeningen kan invullen en veel bij kan schrijven. Behalve de pictogrammen bevat het boek enkele eenvoudige tekeningen. Tekst zowel als illustraties zijn gedrukt in donkerrood. Vanaf ca. 10 jaar. © NBD Biblion
Werkboek met oefeningen om anderen duidelijk te maken wat autisme voor jou betekent. Vanaf ca. 10 jaar.
Keywords: Autisme