Autisme : medisch en educatief - Gillberg, Christopher, ....-; Peeters, Theo, 1943- (Antwerpen : Houtekiet, 2006)
Hoewel autisme het best gedocumenteerde kinderpsychiatrische syndroom is, blijft er een grote kloof tussen het theoretische begrijpen van autisme en de dagelijkse praktijk. Autisme. Medisch en educatief probeert die kloof te overbruggen. Mensen met autisme hebben het moeilijk met onze abstracte soepele symbolen van sociaal gedrag en communicatie. Dat maakt dat ze leven in een wereld die vaak chaotisch en deels onbegrijpelijk overkomt. Ze kunnen zich ook tegenover ons moeilijk verstaanbaar maken en uitleggen wat er schort. Zowel in hun opvoeding als in het onderwijs hebben ze begeleiding die echt met hun speciale aanleg rekening houdt. Daarom wordt de basis van het medische begrijpen en die van het educatieve begrijpen in één boekje samengebracht. Met illustraties van ZAK
Keywords: Autisme