Autisme : hoe te verstaan, hoe te begeleiden ? - Zeevalking, Mia, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2000)
Utisme is een ontwikkelingsstoornis bij kinderen waarbij een afwijkende prikkelverwerking op de voorgrond staat. Als gevolg daarvan ontwikkelen zij een andere vorm van denken en ontstaat een achterstand in de emotionele en sociale ontwikkeling. Autisme heeft verstrekkende gevolgen voor de persoon en zijn omgeving. De schrijfster is als orthopedagoge verbonden aan een instelling voor mensen met een verstandelijk handicap en/of autisme. Dit overzichtelijke boekje is verschenen in de reeks "Werken in SPH" (sociaal-pedagogische hulpverlening). Deze cahiers zijn bedoeld voor studenten en hulpverleners die zich in een specifiek deelgebied willen verdiepen. Het deel over autisme is echter zodanig geschreven dat het ook aan ouders aanbevolen kan worden. Het geeft een zakelijk en overzichtelijke beschrijving waarbij het ook een goed inzicht geeft in de achtergronden en ontwikkeling van deze ingrijpende stoornis. Er is veel aandacht voor opvoeden, begeleiden en voor de verschillende professionele zorgvormen. Een aanbevolen boek. © NBD Biblion
Keywords: Autisme