Ontmoetingen in het donker : kijken door de ogen van blinden en slechtzienden - De Ceuleneer, Greetje, ....- (Leuven : Van Halewyck, 2008)
De Vlaamse auteur interviewde twaalf Vlaamse blinde en zeer slechtziende mensen en heeft deze gesprekken verwerkt tot gedegen en eerlijke portretten. Ook wilde zij zich enigszins kunnen voorstellen hoe het is een visuele beperking te hebben. De Ceuleneer heeft haar experimenten met onder meer stoklopen en tandem rijden verwerkt tot reportages. Het boek bevat een duidelijke inleiding. Ook is het voorzien van een nawoord, waarin staat hoe het verder gegaan is met de geïnterviewden. Heldere vormgeving, normale druk. Aan de hand van acht kleurenfoto's krijgt de lezer een indruk van diverse oogafwijkingen. Achter in het boek bevindt zich een daisy-cd met daarop de complete tekst van het boek, ingesproken door de auteur. De daisy-cd kan afgespeeld worden op een cd-speler die mp3 ondersteunt, een pc of daisy-speler. Dit boek is geschikt voor mensen die zich afvragen hoe het is te leven met een visuele beperking en/of zich beroepsmatig bezighouden met blinde en slechtziende mensen. Geertje De Ceuleneer werkt voor Radio 1. Eerder verscheen van haar onder meer het boek 'Iets tussen moeders en dochters' (2004)*. © NBD Biblion
Twaalf interviews met blinde en slechtziende mensen.
Keywords: Blinden - Slechtzienden