Zienderogen : theorie en praktijk, diagnostiek en behandeling van oogmotorische problemen bij het leren lezen, spellen en schrijven - De Groot, Roel, ....- (Utrecht : Agiel, 2006)
Dit studieboek beschrijft de betekenis van visuele waarneming bij het leren lezen en spellen. Vervolgens beschrijft het problemen die hierbij kunnen optreden en de begeleiding daarbij. Kinderen kunnen oogbewegingsproblemen of visueel-motorische problemen hebben en hierdoor moeite krijgen bij het verwerken van visuele informatie. Door middel van handelingsgerichte diagnostiek en begeleiding zijn deze visuele problemen - die vaak leiden tot leerachterstanden - te verhelpen. De publicatie is bestemd voor de psycholoog, orthopedagoog, remedial teacher, leraar in het basisonderwijs en speciaal onderwijs, paramedische therapeuten en ouders. Auteur dr. Roel de Groot is orthopedagoog, heeft een adviespraktijk en is hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Orthopedagogiek. Het boek bevat 9 theoretische en praktische hoofdstukken, een observatielijst en aanbevolen boeken en websites. Het bijbehorende trainingsprogramma is op te vragen bij de auteur; tevens is een cd met oefeningen te verkrijgen bij de stichting SOES. © NBD Biblion
Keywords: Leesstoornissen ; kinderen