Grote kunst voor kleine kenners : van de Mona Lisa tot Andy Warhols soepblik ...: een wonderlijke tocht langs 30 wereldberoemde schilderijen - Vanderheyden, Thaïs, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2016)
Kever Kamiel neemt kinderen mee op een reis langs dertig wereldberoemde schilderijen, van heel lang geleden (Van Eyck) tot niet zo lang geleden (Warhol). Groot informatief prentenboek waarin de illustrator op elke pagina een bewerkte versie van een beroemd doek toont op een gekleurde museummuur, naast een kleine kleurenafbeelding van het oorspronkelijke werk. Wasberen nemen bijvoorbeeld de plaats in van meneer en mevrouw Arnolfini in het portret van Jan van Eyck. De bewerking (met uitleg) doet wat geforceerd aan, maar zal de doelgroep aanspreken en het kijken toegankelijker maken. Op elke pagina kun je op zoek naar Kamiel, wat de ogen goed laat dwalen over de pagina's. Naast de bewerking geeft de auteur bij elk schilderij een aanzienlijke hoeveelheid kunsthistorische informatie. De tekst – in klein zwart lettertype met schreef, afgewisseld door woorden of delen van zinnen in gekleurde blokletters – is aangepast aan de belevingswereld van (jonge) kinderen. Fraaie uitgave om samen te bekijken, gedoseerd te lezen en te bespreken. Vanaf ca. 5 t/m 9 jaar. © NBD Biblion
Kever Kamiel neemt je mee op een reis langs dertig wereldberoemde schilderijen, van heel lang geleden (Van Eyck) tot niet zo lang geleden (Warhol). Speelse kennismaking met kunst via leuke informatieve verhaaltjes, afbeeldingen van de kunstwerken en zoekopdracht. Vanaf ca. 5 t/m 9 jaar.
Heruitgave door groot succes
Keywords: Schilderkunst