How to be an explorer of the world : een draagbaar museum - Smith, Keri, ....- (Houten : Spectrum, 2016)
De boeken van Keri Smith stimuleren op onorthodoxe wijze verwondering en creativiteit en helpen de lezer op weg om zich te ontwikkelen tot levenskunstenaar. In deze Nederlandse vertaling van 'How to be an explorer of the world' zijn verzamelen, observeren en registreren de kernactiviteiten. Er staan 59 ideeën, oefeningen of 'ontdekkingsreizen' in beschreven waarmee je de alledaagse wereld om je heen op een andere, intensere manier kunt waarnemen. Daarbij komen alle zintuigen aan bod. Enkele voorbeelden: geluiden in kaart brengen, het vastleggen van het verstrijken van de tijd, een collage maken van stukjes boom, een tastbord maken en het vastleggen van gezichten in alledaagse voorwerpen en de natuur. Met werkbladen, een handleiding voor het organiseren van een expositie en een verklarende woordenlijst. In de literatuurlijst staan werken van denkers en kunstenaars die Smith zelf hebben geïnspireerd en waaruit ze ideeën heeft geput. Handzame uitgave in zwart-wituitvoering met de steunkleur oranje, veel illustraties, foto's en korte teksten in verschillende lettertypen. Ontsloten door een inhoudsopgave. Onder begeleiding van bv. creatieve docenten komt dit boek waarschijnlijk het meest tot zijn recht. Vanaf ca. 13 jaar. © NBD Biblion
Nederlandse editie
Keywords: Zelfontplooiing