Doof of zo? : wegwijzer bij gehoorverlies - Tijsseling, Corrie, ....- (Utrecht : Kosmos, 2009)
De auteur, pedagoog en docent aan de Universiteit van Utrecht, is zelf als jongvolwassene doof geworden. Zij geeft de basisuitleg in de problematiek en de meest recente, praktische informatie op het gebied van doof- en slechthorendheid: verschijnselen en mogelijke oorzaken, de impact op het leven van de slechthorende en diens omgeving, de aanpak van de communicatie in diverse leeftijdsfasen, contact d.m.v. tolken en gebarentalen, onderwijs en werk, de technische hulpmiddelen en de sociale en psychische hulpverlening. Een overzichtelijke en bruikbare wegwijzer. Door heldere uitleg en duidelijke illustraties wordt het woud van voorzieningen voor mensen die slechter gaan horen, doof zijn of worden toegankelijk gemaakt. Voorbeelden, adressen en een groot aantal websites bieden doelgroepen en informatieverstrekkers concrete antwoorden op de meest uiteenlopende vragen. Modern vormgegeven en prettig leesbare uitgave. © NBD Biblion
Keywords: Doofheid