Het meisje dat uit de stilte kwam : hoe ik na 16 jaar doofheid kon horen - Bollag, Fiona, ....- (Amsterdam : Arena, 2007)
In het Zwitserse Zürich kwam in 1983 het meisje Fiona veel te vroeg en doof ter wereld. Opgevangen door de liefdevolle zorg van ouders, broer en zus en binnen de warmte van een grote joodse familie beleeft zij ondanks haar handicap een fijne jeugd. Speciale scholing en opvang voor doven maken voor haar tot op zekere hoogte maatschappelijke deelname mogelijk. Tijdens haar puberteit raakt Fiona echter geïsoleerd en depressief. Pas de plaatsing van een 'cochleair implantaat' achter haar beide oren haalt het intelligente meisje met een ijzersterke wil definitief uit de stilte. Een normaal leven tussen de horenden wordt mogelijk. Een authentiek, bemoedigend en meeslepend levensverhaal. Goed toegankelijk voor een groot publiek. Bevat een appendix met informatie rond mensen met gehoorproblemen ('Vijfenzestig vragen') en adressen. Normale druk; ruime bladspiegel. © NBD Biblion
Autobiografie van een jonge vrouw die doof werd geboren en die op zestienjarige leeftijd gehoorimplantaten kreeg, waardoor ze opeens moest wennen aan een leven als horende.
Keywords: Doofheid