Stotteren doe je niet alleen - De Dood, Ilanda, ....-; Van Wensen, Carla, ....- (Amsterdam : Cadans, 2013)
Stotteren doe je niet alleen, want er zijn meer mensen die stotteren. Ook de omgeving heeft er invloed op en als je alleen bent, stotter je meestal niet. Om mensen te helpen ontdekken waar hun stotterprobleem ligt, wordt uitgegaan van een model met vier factoren: denken, spreken, voelen en de omgeving. Na de bespreking van de werking van stotteren wordt ingegaan op bovenstaande factoren. Ook wordt een logopedie-stottertherapie beschreven. Alle hoofdstukken hebben opdrachten en oefeningen (sommige met ruimte voor het invullen van de antwoorden) die erop gericht zijn om meer controle op het stotteren te krijgen en er daardoor meer ontspannen mee om te kunnen gaan. In grijze tekstkaders staan uitspraken van jongeren van ca. 12 t/m 23 jaar met een stotterprobleem. Praktisch en duidelijk boek dat is geschreven voor jongeren die stotteren of op een andere manier met stotteren te maken hebben. Daarnaast ook bruikbaar voor bv. hulpverleners en ouders/verzorgers. Vanaf ca. 13 jaar. © NBD Biblion
Wat is stotteren, welke factoren hebben daar invloed op en wat kun je eraan doen? Zelfhulpboek om met stotteren om te gaan, met opdrachten en invuloefeningen. Vanaf ca. 13 jaar.
Keywords: Stotteren