Taaltherapie voor kinderen met taalontwikkelingsstoornissen : verantwoording van behandeldoelen tos & behandelsuggesties voor kinderen met een taalniveau van 0 tot 6 jaar - van den Dungen, Leen, 1942-2008 (Bussum : Coutinho, 2006)
Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis doorlopen een vertraagde of verstoorde ontwikkeling op diverse aspecten van taal (woordenschat, klankleer, grammatica, pragmatiek). Een gebrekkig taalvermogen betekent een groot risico op communicatie- en interactieproblemen en vervolgens op sociale, emotionele en gedragsproblemen. Voor de stoornissen zelf is al lang wetenschappelijke aandacht, voor de behandeling ervan niet. Dit boek en de bijbehorende cd-rom vormen een eerste aanzet om ook die behandeling wetenschappelijk gefundeerd aan te pakken. Het computerprogramma op de cd-rom omvat een database met behandeldoelen en behandelsuggesties. Het boek is zeer gestructureerd en geeft een degelijke verantwoording van taaldoelen en behandelsuggesties, geeft uitleg bij het gebruik van het computerprogramma en biedt een uitgebreide literatuurlijst. Deze uitgave is bedoeld voor gebruik door deskundigen, met name (aankomend) logopedisten en taaltherapeuten, die werken met kinderen die een taalniveau hebben passend bij de ontwikkelingsleeftijd van 0 tot circa 6 jaar. © NBD Biblion
Met bijdragen van Ellen Burger, Trees Duipmans, Martina de Groot en anderen
Keywords: Taalstoornissen ; kinderen