Praten doe je met z'n tweeën : een praktische handleiding voor ouders van kinderen met een vertraagde taalverwerving - Pepper, Jan, ....-; Weitzman, Elaine, ....- (Amsterdam : SWP, 2009)
Het in de jaren zeventig in Canada ontwikkelde succesvolle Hanen-programma richt zich op het stap voor stap praktisch ondersteunen van ouders bij het verbeteren van de communicatie met hun kind en het stimuleren van de spraaktaalontwikkeling van hun anderhalf tot vijf jaar oude kinderen. Het zogenaamde Hanen-programma wordt uitgevoerd door een gecertificeerd Hanen-logopedist en bestaat uit groepsbijeenkomsten en huisbezoeken. Essentieel onderdeel ervan is deze praktische ouderhandleiding, waarvan nu de tweede Nederlandse uitgave (die op de eerste en tweede originele, door Ayala Hanen Manolson geschreven druk gebaseerd is) is verschenen. In de zeer toegankelijk en aansprekend geschreven, geïllustreerde en vormgegeven uitgave komen onderwerpen na voren als 'Laat je kind leiden', 'Routines belonen zichzelf' en 'Samen met een boek'. Bevat literatuurlijst. Breed inzetbaar: behalve voor ouders ook voor logopediepraktijken, orthopedagogische centra, kinderopvang en (speciaal) basisonderwijs. © NBD Biblion
Gids voor ouders om door middel van spelletjes de taalverwerving van het kind te stimuleren en tevens te benutten voor het opvoedingsproces.
Keywords: Logopedie ; kinderen