Spraaktaal : gids voor jongeren met een taalstoornis - Isarin, Jet, 1958- (Leuven : Acco, 2013)
Kentalis, de landelijke expertiseopganisatie op het gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs voor doven, slechthorenden en voor mensen met een ernstige beperking in het communiceren of spraak-taalproblemen, verzorgde dit boek voor jongeren met een taalstoornis. Het boek heeft een hoge gebruikswaarde, want de teksten zijn eenvoudig en beknopt, er wordt veel gebruikgemaakt van kaders en de verschillende onderwerpen binnen de hoofdstukken hebben een vaste eigen kleur. Elk hoofdstuk bevat ook een werkblad met opdrachten en invuloefeningen. Dit bevordert de kansen om veel over jezelf te vertellen. De lezer en gebruiker van dit boek leert door de informatie die elk hoofdstuk bevat, over de oorzaken en de specifieke problemen van de spraak-taalproblemen. Het boek maakt door de kleurrijke illustraties, de korte relevante teksten en de opdrachten, dat het een aantrekkelijk studieboek is met veel nadruk op het visuele en op de belevingservaringen. Het boek is vooral gericht op de jeugdige gebruikers uit het voortgezet onderwijs; hun concrete leefwereld komt goed uit de verf. Het geeft ook goede voorbereidingen op de stages en de eerste werkervaringen. Met verklarende woordenlijst en verwijzingen naar websites. Vanaf ca. 15 jaar. © NBD Biblion
Verhalen, tips en adviezen van en voor jongeren die moeite hebben met taal. Met veel illustraties in kleur. Vanaf ca. 15 jaar.
Keywords: Spraakstoornissen