Levensloop in perspectief : een ondersteuningsprogramma voor volwassenen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen - Vlaskamp, Carla, 1949-; Poppes, Petra, ....-; Zijlstra, Rita (Hendrika Peterdien), 1971- (Assen : Koninklijke Van Gorcum, 2005)
Leerboek voor begeleiders in de gehandicaptenzorg over het door Carla Vlaskamp c.s. (Rijksuniversiteit Groningen) ontwikkelde ondersteuningsprogramma voor volwassenen met zeer ernstige verstandelijke beperkingen, waarbij op basis van normatieve en methodische uitgangspunten en een persoonsbeeldbeschrijving wordt gewerkt vanuit een dynamisch perspectief, bijbehorende hoofddoelen en daarvan afgeleide werkdoelen, geconcretiseerd in activiteiten en evaluatie. De betreffende methode bevat een aantal uitgewerkte tools; de waarde van het leerboek los van toepassing van de methode is beperkt. De methode betekent een meer dan welkome aanvulling van de vakliteratuur voor de gehandicaptenzorg. Voor begeleiders op mbo-niveau is de leerstof hoog gegrepen. Bevat literatuurlijst. © NBD Biblion
Keywords: Meervoudig gehandicapten