Toch is het een goede keus geweest : ervaringen van ouders van kinderen met ernstige meervoudige beperkingen - Luijkx, Jorien, ....-; Vlaskamp, Carla, 1949- (Antwerpen : Garant, 2012)
Toch is het een goede keus geweest beschrijft de ervaringen van ouders in zeven gezinnen bij het uit huis gaan van een kind met een meervoudige beperking. De ervaringen van deze gezinnen vormen de leidraad van dit toch wel bruikbare werk, voor mensen die in eenzelfde situatie verkeren. Daarnaast geeft het voor zorgprofessionals inkijk in de ruimere belevingswereld van gezinnen die deze zorg met zich meedragen. De beschrijving van diverse ervaringen in dit boek kunnen zeker ook hun nut bewijzen voor andere gezinnen die voor die keuze staan, maar zeker ook voor organisaties die vaak te maken krijgen met ouders die met hun kind voor het eerst de stap zetten naar een woonvoorziening.
Interviews met ouders van meervoudig gehandicapten die besloten hun kind uit huis te plaatsen. Waarom en wanneer namen zij deze beslissing? Over de diagnose, de zorg voor een gehandicapt kind, het kiezen van huisvesting, de samenwerking met professionals en het overleg met het kind zelf.
Keywords: Ouders van gehandicapte kinderen